Foto: Mirjam van den Berg

We are FAT*Unicorns.

Of je het nu beseft of niet; we zwemmen allemaal dagelijks in een zee van verhalen. Niet alleen betalen we om boeken te lezen, om series en films te kijken of om naar een theater te gaan, 80 procent van alle verhalen komt naar ons toe via onze kinderen, onze partners, collega’s, vrienden, de bakker en de slager. Want waar mensen communiceren, gebruiken ze verhalen. Een wildvreemde spreekt je aan in een café of een collega vertelt bij de koffiemachine hoe zijn weekend is geweest. Het is allemaal storytelling. It’s as simple as that.

 

Iedereen is van nature een verhalenverteller. Natuurlijk, er zijn goede en minder goede vertellers. Ook dat ervaren we dagelijks. Bij de een blijven we plakken. Gaan we mee in alle plotwendingen. Bij de andere haken we al in de eerste zin af.

 

Bij FAT*Unicorns zijn we bovenmatig gek op het maken en vormgeven van verhalen. Sterker nog, de meeste dikke eenhoorns weten precies hoe verhalen werken. Hoe je je woorden, beelden, kleuren en vormen zodanig kunt inzetten dat het verhaal beter voor je gaat werken. Of het nu gaat om een kinderserie op YouTube, een reclamecampagne, productontwikkeling of het ontwikkelen van publieksruimtes, we gebruiken de verhalenknowhow van Hollywood en zelfs die van Aristoteles om mensen beter te bereiken. Beter te raken.

 

Omdat we in zo’n breed gebied verhalen kunnen inzetten is FAT*Unicorns een netwerk en kunnen we als one-stop-shop en turn-key een hele reeks van bijzondere, ‘hand-picked’ creatieven inzetten om je verhaal tot leven te brengen. Van standbouwers en architecten tot 3D-animatoren en illustratoren.

 

Om je gerust te stellen: in ons korte bestaan hebben we al voor een mooie rits klanten mogen werken. Van Unilever tot Madurodam, van Squla en Monkey Town tot Landal GreenParks, overal zijn onze verhalen in verschillende vormen te vinden.

 

Zou jij een keer willen onderzoeken wat de Dikke Eenhoorns voor jouw missie of ambities zouden kunnen betekenen? Hoe je verhaalkracht kunt inzetten om mensen beter te raken? We komen dan graag eens langs om met je te brainstormen over de mogelijkheden. En dan kunnen we ook nog eens uitleggen waar onze naam vandaan komt. Is that a plan?

 

Met buitengewoon vriendelijke groeten,

 

 

 

 

 

Patz van der Sloot.

Opper Dikke Eenhoorn.

 

  • LinkedIn

FAT*Unicorns en 

Educatie

De FAT*Unicorns hebben wat met onderwijs. Niet gek natuurlijk; hoe FAT* is het om leren door middel van waanzinnige verhalen aantrekkelijker te maken voor kids en tieners?

Wie zijn je al

voorgegaan?

 

 

We zijn trots dat educatieve uitgeverij Malmberg (onderdeel van het Finse Sanoma) al een aantal keren op onze Eenhoornendeur heeft geklopt om ons te vragen mee te helpen om hun lesprogramma’s aantrekkelijk te maken dmv verhalen. Van relatief kleine projecten tot prestigieuze reuzenprojecten als Familie Pluym (conceptontwikkeling, verhaallijnen, characterontwikkeling). Nog trotser omdat Malmberg toch wel  één van de vier marktleiders is van educatieve uitgaves in Nederland.

 

Squla wordt ook gezien als een relatief nieuwe en innovatieve speler in het educatieve speelveld. Terwijl de ‘Big Four’ zich primair richten op de scholen zelf, verzorgt Squla op online platform thuis-oefenmateriaal voor meer dan 130.000 betalende abonnees en ongeveer 600.000 geregistreerde gratis gebruikers in Nederland. Hoe FAT* is het dan dat de FAT*Unicorns nu Squla mogen helpen om met onze verhalen leren nóg leuker te maken?

 

 

Het is een stukje rijden vanuit onze homebase Utrecht maar dat hebben de dikke eenhoorns er graag voor over. Supertrots dat de Fat*Unicorns sinds kort ook Noordhoff Uitgevers uit Groningen als klant mogen rekenen! Samen met de collega’s van Noordhoff werken we keihard mee aan verschillende educatieve producten van de grootste educatieve uitgever van Nederland. Hoe FAT is dat?

Over FAT*Unicorns:

Patz van der Sloot

Voormalig reclameman, art director en ‘oercreatief’ Patz van der Sloot werkte de afgelopen jaren aan een oeuvre aan jeugd- en kinderboeken en I.P.’s/verhaalmerken. Sommige verschenen onder het label CircusPatz, andere kwamen uit onder zijn eigen naam of onder een pseudoniem. De manier van werken is uniek in Nederland; in de meeste gevallen ontwikkelt Patz de verhaalconcepten en verhaaloutlines en werkt waar nodig samen met auteurs of scenaristen om het verhaal uit te werken.

In 2009 schreef hij onder het pseudoniem Acke Vaerle De Buitengewoon Opmerkelijke Dagboeken van Gregor Groentestein en verkocht hiervan in 2013 de internationale filmrechten. Nadat Patz in 2014 op een haar na de film- en tv-rechten van The Ministry of Very Secret Affairs aan Disney verkocht, lukte het hem om hetzelfde jaar wel de

Over FAT*Unicorns:

Createurs

internationale totaalrechten van zijn eerste ‘concept-only’ verhaalconcept Little Jules te verkopen in het buitenland. 

Inmiddels heeft Patz zelf ook de afslag richting film en televisie gemaakt en is hij naast zijn werk als verhaalconcept-ontwikkelaar ook betrokken als scriptschrijver of storyconsultant bij meerdere tv- en filmproducties in binnen- en buitenland.

Al snel wist Patz zijn liefde voor vormgeving en concept te combineren met zijn verhaalkennis. Veel van zijn boeken werden ook onder zijn leiding vormgegeven of Patz ontwikkelde complete concepten waarin verhalen een grote rol speelde.

 

 

 

 

 

 

Bij FAT*Unicorns geeft Patz leiding aan een ‘handpicked’ netwerk van auteurs, vormgevers, illustratoren, characterdesigners, productontwikkelaars, architecten, animatoren en producenten met wie hij op meerdere verhaalprojecten nauw heeft mogen samenwerken. Op die manier is FAT*Unicorns in staat om ook als one-stop-shop/turn-key te fungeren voor complete verhaalprojecten.

FAT*Unicorns,  Lauwerecht 10, 3514 BB Utrecht, The Netherlands +31 (0)30 2270 315