Zou dit het begin kunnen zijn van een nieuw verhaal?

Storytelling is hot. Los van een hele industrie die direct gebruik van maakt verhalen (film, boeken, televisie, games) zijn relevante en goed vertelde verhalen een krachtig stuk gereedschap in veel verschillende toolboxes.

 

Na mijn vertrek uit de communicatie in 2007 heb ik mijzelf hartstochtelijk op de wetenschap van verhaalmaken gestort. Want wat is het verschil tussen een verhaal en een goed verteld verhaal? Hoe raak je mensen met verhalen? 

 

In de eerste instantie heeft dat geleid tot het ontwikkelen van daadwerkelijke verhalen van boeken, games, film en televisie/VOD voor jongeren en kinderen. Later was ik ook steeds vaker te vinden als verhaal’creatief’ aan de brainstormtafel voor partijen als Unga Toys (internationale loyalty programma-ontwikkelaar voor de retail), Hasbro, Madurodam, Archeon, Gemeente Rotterdam, Unilever en Malmberg (educatieve uitgeverij) die verhalen op verschillende manieren willen inzetten om kinderen, jongeren én volwassenen te bereiken. 

 

Veel van de projecten en producten die uit de brainstorm voorkwamen heb ik met hulp van mijn uitgebreide netwerk van grafisch ontwerpers, productontwikkelaars, illustratoren, auteurs en filmproducenten ook daadwerkelijk mogen realiseren. 

 

Ik kom graag eens langs om samen met je te onderzoeken of Commissioned Stories iets voor jouw ambities kan betekenen. Zodat we wellicht samen jouw succesverhaal kunnen schrijven of je story based product kunnen realiseren. 

 

Tot ziens!

 

 

Patz van der Sloot

Liefhebber van Planeten en Sterren | Verzamelaar van Buitengewoon Rare Objecten | Notoire Leunstoel Avonturier | Amateur Schatzoeker | Verhalenjager | en verhaal- en I.P ontwikkelaar.   www.patzvandersloot.com

 

siggy.png

CV/Bibliografie

CP_patzinlab_LR_small_RBG.jpg

Over CS: Patz van der Sloot

Patz van der Sloot ontwikkelde de afgelopen jaren een oeuvre aan jeugd- en kinderboeken en I.P’s/verhaalmerken. Sommige verschenen onder het label CircusPatz, andere kwamen uit onder zijn naam of onder een pseudoniem. De manier van werken is uniek in Nederland; in de meeste gevallen ontwikkeld Patz de verhaalconcepten en verhaaloutlines en werkt waar nodig samen met auteurs om het verhaal uit te werken.

 

In 2009 schreef hij onder het pseudoniem Acke Vaerle zelf  ‘De Buitengewoon Opmerkelijke Dagboeken van Gregor Groentestein’ en verkocht hiervan in 2013 de internationale filmrechten. Inmiddels heeft Patz zelf ook de afslag richting film en televisie gemaakt en is hij naast zijn boek- en I.P’s werk ook betrokken als verhaalconcept-ontwikkelaar en scriptschrijver bij meerdere tv-en filmproducties in binnen- en buitenland.

Over CS: Createurs

In de afgelopen tien jaar heeft Patz een internationaal netwerk weten op te bouwen van auteurs, vormgevers, illustratoren, characterdesigners, productontwikkelaars, animatoren en producenten waarmee hij op meerdere verhaalprojecten nauw heeft mogen samenwerken. Op die manier is CS in staat om ook als one-stop-shop te fungeren voor complete verhaalprojecten (van concept tot 'verhaalproduct').