Games zijn hot. Jong en oud besteden steeds meer tijd achter een mobiel, gameconsole, tablet of PC om in een verhalenwereld te duiken vol avontuur. Niet gek dat Commissioned Stories dolgraag eens aan het begin zou staan van de ontwikkeling zo’n wereld… 

Zou dit het begin kunnen zijn van een nieuw verhaal?

Storytelling is hot. Los van een hele industrie die direct gebruik van maakt verhalen (film, boeken, televisie, games) zijn relevante en goed vertelde verhalen een krachtig stuk gereedschap in veel verschillende toolboxes.

 

Na mijn vertrek uit de communicatie in 2007 heb ik mijzelf hartstochtelijk op de wetenschap van verhaalmaken gestort. Want wat is het verschil tussen een verhaal en een goed verteld verhaal? Hoe raak je mensen met verhalen? 

 

In de eerste instantie heeft dat geleid tot het ontwikkelen van daadwerkelijke verhalen van boeken, games, film en televisie/VOD voor jongeren en kinderen. Later was ik ook steeds vaker te vinden als verhaal’creatief’ aan de brainstormtafel voor partijen als Unga Toys (internationale loyalty programma-ontwikkelaar voor de retail), Hasbro, Madurodam, Archeon, Gemeente Rotterdam, Unilever en Malmberg (educatieve uitgeverij) die verhalen op verschillende manieren willen inzetten om kinderen, jongeren én volwassenen te bereiken. 

 

Veel van de projecten en producten die uit de brainstorm voorkwamen heb ik met hulp van mijn uitgebreide netwerk van grafisch ontwerpers, productontwikkelaars, illustratoren, auteurs en filmproducenten ook daadwerkelijk mogen realiseren. 

 

Ik kom graag eens langs om samen met je te onderzoeken of Commissioned Stories iets voor jouw ambities kan betekenen. Zodat we wellicht samen jouw succesverhaal kunnen schrijven of je story based product kunnen realiseren. 

 

Tot ziens!

 

 

Patz van der Sloot

Liefhebber van Planeten en Sterren | Verzamelaar van Buitengewoon Rare Objecten | Notoire Leunstoel Avonturier | Amateur Schatzoeker | Verhalenjager | en verhaal- en I.P ontwikkelaar.   www.patzvandersloot.com