Foto: Mirjam van den Berg

FATlogo_for_web_liggend.png

We are FAT*Unicorns.

Verhalen zijn hot.  Aan alle kanten worden we als sappige prooien besprongen door hongerige Storytellers. En valt het je ook niet op dat plots iedereen een storyteller is? Niks fotograaf, niks achtbaanbouwer, niks copywriter. Iedereen is een storyteller.

 

Nu hebben ze wel een punt. Iedereen is ook een verhalenverteller. In negen van de tien gevallen communiceren we met verhalen.  In de kroeg, op het werk, tijdens -of na- het voetbal.  Aan tafel met de familie.  Verhalen zijn ‘our weapons of choice’. 

 

De mannen en vrouwen van FAT*Unicorns gaan daar dus nog een stapje verder in. Met gewone verhalen vegen we ons dikke-eenhoornbillen af.  De uitdaging zit bij ons in het maken van geweldige verhalen.  Verhalen die raken.  Verhalen die blijven hangen.  Verhalen die verhalen blijven en nooit zullen veranderen in ‘content’. Niet zolang er FAT*Unicorns rondlopen.

 

Niet gek dat iedereen bij FAT*Unicorns naast het Dikke-Eenhoornwerk ook gewoon zich autonoom in het rondte schrijft,  films maakt, of vorm geeft aan verhalen. Gewoon vermomd als een heel ander magisch dier.  Want je bent een verhalen-addict of je bent het niet.  Verhalen zijn ons werk, onze hobby en we zijn er mee getrouwd.  Je zou daarom onze eenhoornstal ook een netwerk van verhaalcreatieven kunnen noemen. Loslopende eenhoorns die in actie komen als ze door de opper-FAT*Unicorn met een regenboog-teken op de wolken naar het verhalennest worden geroepen voor weer een geweldig verhalenavontuur.

 

Wat kunnen de FAT*Unicorns voor jou betekenen? Van spetterende verhaalconcepten -voor als je nog niet een heel verhaal nodig hebt- tot onze specialité de maison: totale producten op basis van verhalen die we helemaal one-stop-shop stylo voor je uit de grond stampen.  Hoe FAT* is dat?

 

Wat denk je? Is het misschien een goed idee als ik gewoon een keertje met je ga zitten om te kijken of de FAT*Unicorns wat voor je ambities kunnen betekenen? Nemen we gewoon even de tijd om te bomen over je ideeën. Vertel ik je gelijk waar onze naam vandaan komt.

 

Is that a plan?

 

Met heel veel vrolijke, enthousiaste, maar ook best wel 

hele serieuze professionele groeten,

Patz van der Sloot

Opper FAT*Unicorn

patz.fatunicorns@gmail.com

 

siggy.png

FAT*Unicorns en 

Educatie

MLMBRG_NOT_overzichtvisual.jpg

De FAT*Unicorns hebben wat met onderwijs. Niet gek natuurlijk; hoe FAT* is het om leren door middel van waanzinnige verhalen aantrekkelijker te maken voor kids en tieners?

Squla-Logo-Blueborder-NL-1.png

FAT*Unicorns en 

Educatie

De FAT*Unicorns hebben wat met onderwijs. Niet gek natuurlijk; hoe FAT* is het om leren door middel van waanzinnige verhalen aantrekkelijker te maken voor kids en tieners?

 

Niet alleen hebben de Dikke Eenhoorns een paar kekke cases met betrekking tot Educatie, ook zitten er in onze Eenhoornenstal van freelance-eenhoorns behoorlijk wat educatieve know-how en werken we graag nauw samen met lesmaterialen-auteurs. Wedden dat jij ook blij van ons gaat worden als je onze hulp inroept?

Wie zijn je al

voorgegaan?

 

 

We zijn trots dat educatieve uitgeverij Malmberg (onderdeel van het Finse Sanoma) al een aantal keren op onze Eenhoornendeur heeft geklopt om ons te vragen mee te helpen om hun lesprogramma’s aantrekkelijk te maken dmv verhalen. Van relatief kleine projecten tot prestigieuze reuzenprojecten als Familie Pluym (conceptontwikkeling, verhaallijnen, characterontwikkeling). Nog trotser omdat Malmberg toch wel  één van de vier marktleiders is van educatieve uitgaves in Nederland.

 

Niet alleen een nieuwe educatieve opdrachtgever van de FAT*Unicorns, Squla wordt ook gezien als een relatief nieuwe en innovatieve speler in het educatieve speelveld. Terwijl de ‘Big Four’ zich primair richten op de scholen zelf, verzorgt Squla op online platform thuis-oefenmateriaal voor meer dan 130.000 betalende abonnees en ongeveer 600.000 geregistreerde gratis gebruikers in Nederland. Hoe FAT* is het dan dat de FAT*Unicorns nu Squla mogen helpen om met onze verhalen leren nóg leuker te maken?

Over FAT*Unicorns:

Patz van der Sloot

Patz van der Sloot ontwikkelde de afgelopen jaren een oeuvre aan jeugd- en kinderboeken en I.P’s/verhaalmerken. Sommige verschenen onder het label CircusPatz, andere kwamen uit onder zijn naam of onder een pseudoniem. De manier van werken is uniek in Nederland; in de meeste gevallen ontwikkelt Patz de verhaalconcepten en verhaaloutlines en werkt waar nodig samen met auteurs om het verhaal uit te werken.

 

In 2009 schreef hij onder het pseudoniem Acke Vaerle zelf  ‘De Buitengewoon Opmerkelijke Dagboeken van Gregor Groentestein’ en verkocht hiervan in 2013 de internationale filmrechten. Een jaar later verkocht hij de totaalrechten van zijn eerste 'concept-only'  verhaalconcept 'Little Jules', 

een serie gebaseerd op de jeugd van de Franse Sci-fi auteur Jules Verne. Inmiddels heeft Patz zelf ook de afslag richting film en televisie gemaakt en is hij 

Over FAT*Unicorns:

Createurs

naast zijn boek- en I.P’s werk ook betrokken als verhaalconcept-ontwikkelaar en scriptschrijver bij meerdere tv-en filmproducties in binnen- en buitenland.

 

 

 

 

 

 

 

In de afgelopen tien jaar heeft Patz een internationaal netwerk weten op te bouwen van auteurs, vormgevers, illustratoren, characterdesigners, productontwikkelaars, animatoren en producenten waarmee hij op meerdere verhaalprojecten nauw heeft mogen samenwerken. Op die manier is FAT*Unicorns in staat om ook als one-stop-shop te fungeren voor complete verhaalprojecten (van concept tot 'verhaalproduct').